Apple Pay, Osuuspankki – ja Curve

curve

Kuten jostakin on ehkä käynyt ilmi, olen käyttänyt Applen tuotteita ja palveluita to-del-la pitkään. Vielä sitäkin pitempään olen ollut Osuuspankin asiakas. Viime vuosina jälkimmäiseen asiakassuhteeseen on kuitenkin ilmaantunut kipupisteitä. Pienempänä kivenä kengässä on tuntunut Osuuspankin korttien käsittämätön epäluotettavuus lähimaksamisessa – itselläni on jo kolmas kortti menossa lyhyen ajan sisällä. Suurempi, oikein kunnolla hiertävä musa monossa on ollut Osuuspankin korteista puuttunut Apple Pay -ominaisuus. Molemmat kivet on nyt poistettu – ja ilman Osuuspankin apua.

Olen päässyt testaamaan Apple Pay -maksamista iPhonella ja Apple Watchilla työpaikan kautta käyttöön saaduilla Nordean ja Edenredin korteilla, mutta myös omalla, saksalaisen N26-pankin kortilla. Maksaminen toimii erittäin luotettavasti, helposti ja nopeasti, niin laitteilla kuin verkkokaupoissakin nettiselaimella. Mobiiliin saa ilmoituksen kortin käytöstä ja sieltä myös näkee hetimiten mistä tapahtumasta oli kyse. Näin maksamisen pitääkin toimia 2020-luvulla!

Mutta. Henkilökohtaisen N26-kortin käyttämiseen liittyy käytännön kynnys. Palkkatiliksi voi varmasti valita saksalaisenkin tilin, mutta suurempi kanto kaskessa on laskujen maksaminen. Kotimainen e-lasku on asiakkaille kätevä ja lienee pankeillekin verrattain kustannustehokas, mutta ’sakemannihan’ ei suomalaisesta e-laskusta ymmärrä mitään. Siirtyminen täysin N26:n käyttöön vaatisi siis joko kaikkien laskujen naputtelemistä uudestaan käsin tai kompromissia, jossa tilinkäyttö jakaantuisi kahteen: korttia käyttäisin N26-tililtä ja laskut maksaisin OP:sta. No way. Tietenkin helpoin ratkaisu olisi siirtyä Aktian, Dansken tai Nordean asiakkaaksi, mutta Osuuspankista siirtyminen tuntui vieraalta ajatukselta. Toisaalta, odottaminenkin alkoi kyllästyttää…

Onneksi markkinatalous tuo arvoketjuun uusia pelureita. Ja juuri tällainen on brittiläinen Curve, joka tarjoaa käyttöön maksuttoman Debit-kortin. Siihen voi liittää useita eri maksukortteja ja käyttää Curve-kortilla niiden Credit- tai Debit -ominaisuuksia. Curve-kortti antaa myös mahdollisuuden vaihtaa (14 päivän ajan) maksun veloittumaan toiselta oikealta kortilta kuin millä satuit maksamaan. Niin, ja tietenkin voi maksaa Apple Pay -ominaisuudella…

Curven verkkosivulla rekisteröityminen oli suoraviivaista, fyysinen kortti saapui noin viikossa, sovelluksen käyttöönotto oli helppoa, samoin Osuuspankin (ja S-Pankin, toisen Apple Pay -kieltäytyjän) korttien lisääminen.

Jos sinua kiinnostaa kokeilla Curvea, niin käyttämällä linkkiä/koodia EYPP9AZE saamme molemmat pienen palkinnon. Silvuplee!

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s