Toinen riistakamera

Kun kaupunki antoi lähiseudun lintukantaa suojellakseen luvan ’loukuttaa’ supikoiria ja minkkejä, vastikään rakennetun kanun kaveriksi piti hankkia riistakamera.

Ymmärtäen Alin ihmekauppaan liittyvät rajoitteet ja riskit päätin tilata kokeeksi suhteellisen edullisen ja 2G-verkossa operoivan Suntek HC-300M -riistakameran. Kärsivällisen odotuksen jälkeen paketti saapuikin.

Tilasin tähän käyttöön DNA laitenetti -liittymän, jonka arvelin sopivan tarkoitukseen. Kortti saapui kirjeessä suhteellisen pian ja SIM-kortin aktivointi sujui helposti netissä.

Samoin tilasin Amazon.de:stä tarkoitukseen sopivan muistikortin, Samsung Evo Plus 32GB. Eivät ole muistit erityisesti hinnan kiroissa.

Käyttöönotto

Kaikki on helppoa kun osaa – tai kun on kuunnellut muiden kokemuksia.

Riistakameran kohdalla ei ollut kokoamisongelmia, mitä nyt löysäksi kokoonpanossa jääneen antennin liittimen kiristämisen jälkeen laitoin vielä varmuudeksi liimatipan pitämään sitä paikallaan.

SIM-kortilta piti poistaa PIN-koodin kysely. Tätä varten on ollut hyvä pitää toimintakunnossa vanhaa Nokia 6130i -puhelinta.

Sähköpostin lähettämistä varten loin tähän tarkoitukseen ihka oman Gmail-tilin, vaikka luultavasti myös DNA:n SMTP-palvelin olisi toiminut. Tai sitten aina ei, päätellen erilaisista kysymyksistä DNA:n tukifoorumeilla.

Suntekin asetukset saa kohdalleen mukana tulleella mini-CD:llä olevalla PC-ohjelmalla. Onneksi taloudessa on yksi PC, jossa on edelleen CD-kelkka… Asetusohjelma luo tiedoston, joka kopioidaan muistikortille ja laite lukee sen sieltä käynnistyessään. Helppo ratkaisu.

Laitteen mukana tuleva pieni kaukosäädin korvaa riistakameroista löytyvät painikkeet. Ratkaisu ei ole erityisen toimiva – onneksi sitä ei tarvitse välttämättä käyttää.

Kameran asetukset menivät (melkoisesti oikaisten) suunnilleen näin:

  • Kuvien lähettäminen sähköpostilla päälle
  • APN = internet
  • Sähköpostipalvelu: Gmail, sähköpostiosoite ja salasana

Mitä vielä?

Oletan, että Suntekin herkkyys-, viive- ja sarjakuvausasetuksia joutuu säätämään matkan varrella, että se ottaa riittävästi muttei ylenmääräisesti kuvia. Voi olla, että kameran sijaintiakin pitää vaihtaa. Jää nähtäväksi.

Ulkoisen 12V akun käyttöä varten pitää selvittää miten saisi rakennettua 12V -> 9V jännitteenalentimen, jotta saadaan Suntekin vaatimaa 9V käyttöjännite aikaiseksi. Liitin-, johto- ja komponenttiostoksille pitänee lähteä paikalliseen Bebekiin tai Elektoriin. Siihen asti laite saa syödä 1.5V AA-paristoja.

Tämä riistakamera vaatii myös suojan, en näet luota edullisen tuotteen säänkestoon ollenkaan. Aikaisemmin rakentamani mallin sijaan taidan yrittää tehdä umpinaisemman.

Jos näitä kameroita tulee jatkossa useampia – ja eri merkkisiä, eri asetuksilla tai ohjelmilla, jne – niin harkitsen myös Seneram-palvelun käyttöönottoa. Saisivat vain tehdä palveluunsa mobiilisovelluksen…

Advertisement

3 vastausta artikkeliin “Toinen riistakamera

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s