Kodin anturitietojen tarkastelu tien päällä

Edellisessä postauksessa saatiin kotona ollessa Pilot-appsin näytölle antureista kerättyjä tietoja. Niiden selaamiseen voi olla kiinnostusta myös kodin ulkopuolelta, joten jotenkin pitäisi päästä käsiksi Raspiin myös maailmalta.

Koska internetti tulee tällä hetkellä kotiin 4G-yhteydellä ZTE MF286 -laatikon avustuksella, niin julkisen IP-osoitteen pysyvyyteen ei ole luottaminen. Tämän johdosta tarvitaan jokunen temppu.

Ensiksi pitää ottaa käyttöön palvelu ja taustasovellus, johon Raspi voi ilmoitella kotiverkon ulkoreunalla olevaa IP-osoitetta. Toiseksi, pitää tehdä mokkulan palomuuriin ohjaus haluttuun porttiin tulevan liikenteen ohjaamiseksi Raspille ja Domolle.

duia

Ensimmäisen virkaa saa näytellä duiaDNS-palvelu, johon voi määritellä yhden oman hostnamen ilmaiseksi. Ilmaisessa palvelussa on muitakin rajoitteita, mutta uskon pärjääväni niiden kanssa.

duiaDNS-palvelun Raspiin asennettavan ohjelman saa ladattua helposti ja mukana tulevan readme-tiedoston ohjeilla newbiekin sai tarvittavan daemonin pyörimään Raspille.

Toinen temppu tehdään ZTE-mokkulan Lisäasetukset -> Palomuuri -> Portinsiirto -kohdasta, jossa määritellään mille palvelimelle tietylle porttialueelle tulevat pyynnöt ohjataan.

Ja kas, jo näkyvät Pilotissa anturitiedot maailmalta.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s