Lämpötila- ja kosteustietoja talteen

Parisen vuotta sitten kiinnostuin pientä värkkäystä vaativista tavoista kerätä lämpötila- ja kosteustietoja talteen. Entinen työkaveri oli rakentanut suhteellisen edullisista komponenteista systeemin, jonka ajattelin kopioida omaan käyttöön. Lopputuloksena järjestelmään liitettyjen kaupallisten antureiden tiedot siirtyvät ’Raspissa’ pyörivän ’Domon’ kantaan talteen ja siinä tarkasteltavaksi. Tavallaan simppeli ja toimiva ratkaisu olettaen, että pienoistietokone ei vähän väliä korruptoi muistikorttia…

Ratkaisun komponentit ovat lyhyesti seuraavat.

Rauta

Softa

Asennus

  • Raspin uusimman käyttöjärjestelmän asennusohjeet löytyvät tältä sivulta. Ohjeen avulla asennus onnistui helposti myös Macilla.
  • Domoticzin yhden rivin asennusohje löytyy tältä sivulta.
  • Lisäksi tarvittiin vielä yhden kirjaston manuaalinen päivitys, puuttuuko se Stretch-jakelusta vai mitä – en osaa sanoa. Tietoa ja loitsu löytyy tämän linkin päästä.

Käytännössä tämän jälkeen määriteltiin Domoon tuo RFXCOMin laite (Setup -> Hardware) ja merkattiin tunnetuiksi laitteiksi (Setup -> Devices) ne, jotka ovat omia. RFXCOMin laite kun tuntuu kuulevan myös naapurin vastaavat laitteet oikein mainiosti, koska tiedonsiirto ei ole salattua.

Seuraavana ajatuksena on lisätä tähän ketjuun lenkit, joiden avulla antureilta luetut tiedot saadaan siirtymään MQTT-protokollalla kohti AWS:n pilvitallennusmahdollisuuksia sekä värkätä itse antureita liitettäväksi järjestelmään.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Lämpötila- ja kosteustietoja talteen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s