Ruuhkavuosia, useita projekteja

Luulisi, että lasten vartuttua täysi-ikäisiksi vanhemman arki rauhoittuisi. No, tosiasia taitaa kuitenkin olla, että perusuteliaan ja monesta kiinnostuneen elämässä on aina aikasyöppöjä tai projekteja, jotka tietenkin tuovat myös sisältöä elämään.

Ajattelin, eniten omaksi ilokseni, dokumentoida joitakin tällä hetkellä työn alla olevia kiinnostuksen kohteita – ja kirjoitella niiden edistymisestä. Projektit liittyvät eniten harrastuksiin, mutta myös asumiseen – ja osin työhönkin.

Jousella metsästykseen hurahdin opiskeluajan jälkeen. Olin pitänyt taukoa metsästyksestä kymmenisen vuotta ja kuulovaurion vuoksi arkailin pauketta – mutta kaipasin metsästysharrastusta, joka yhdisti monenlaisia osaamisia, elämyksiä ja kiinnostuksen kohteita. Tampereelle muuton jälkeen löysin paikallisen seuran ja mukaan kannustavia harrastajia – ja hetken kuluttua löysin itseni myös alan kotimaisen liiton erilaisista vapaaehtoistehtävistä. Tämänhetkisinä projektiaihioina muhivat mm. tuoreeseen jouseeni (Gearhead T24) punapistetähtäimen jalustan rustaaminen. Pari konkreettista toteutusajatusta on jo paperinkulmalle piirrettynä. Voi olla, että eräänlaisiksi projekteiksi voi lukea myös suunnitelmissa olevat reissut…

Rakentelua on odotettavissa (paitsi rintamamiestalon tiimoilta, myös) ainakin elektroniikan ja ohjelmoinnin saralta. Projekti-ideoita on mielessä useita, kuten erilaisten antureiden rakentaminen esimerkiksi Arduino-mikrokontrolleria hyödyntäen, tiedonkeruu Raspberry Pi -tietokoneen ja siinä vapaasti käytettävien sovellusten avulla sekä tiedon varastointi pilvipalveluihin ja hyödyntäminen sieltä. Lisäksi koska työnantaja kannustaa laajentamaan omaa ymmärrystä ohjelmoinnin suuntaan, mielessä pyörii eräs konkreettinen projekti-idea, josta ehkä lisää myöhemmin tässäkin mediassa.

Innostuin melomisesta pari vuotta sitten. Olin aikaisemmin saanut ensipuraisun lajiin kajakin kanssa, mutta koska elämäni nyt vain on täynnä marginaalilajeja, viimeaikaisin kiinnostus kohdistui luonnollisesti perinteisempiin (ja teknisesti haastavampiin) avokanootteihin. Otaniemen aikaiselta opiskelukaverilta sain lukuisia vinkkejä ja kontakteja – ja niinpä kurvailin alkukesästä 2016 kotiinpäin linjakas, kevyt Bell Merlin II soolokanootti auton katolla. Kesällä 2017 hankin omaan laivastoon Esquif Huron 15 -tandemin, jolla pääsee melomaan huolettomasti kaksin. Tämän alueen projekti-ideoina muhivat ainakin narulenkit, ehkä Jaakko Mäkikylän ohjeiden perusteella sekä omalle taitotasolle sopivien retkikohteiden löytäminen ja niiden dokumentointi.

Omput, eli kaikenlaiset Applen laitteet ja palvelut ovat läsnä omassa elossa 1980-luvun lopupuolelta asti. Opiskeluaikana tuli oltua mukana Mac-käyttäjäkerhon (silloin: fiMUG, nykyään: AppleKäyttäjät) perustamisessa ja toiminnassa. On epätodennäköistä, että rakentaisin tähän alueeseen liittyen mitään, mutta laitteiden ja ohjelmistojen käyttökokemuksista saatan kirjoittaa rivin tai kaksi silloin tällöin.

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä projektina on omasta kunnosta huolehtiminen liikkumalla monipuolisesti. En ole vielä aivan varma mitä tästä aiheesta dokumentoin. Aika näyttää…

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s